6 curiositats que desconeixes de les llaminadures
- Tot Dolç Alella
- 4 may 2021
- 1 Min. de lectura
Actualizado: 12 may 2021
Els dolços, les llaminadures, els pastissos, la xocolata… són petits plaers que tots ens permetem amb freqüència, però pocs sabem de la seva història.
Primer de tot, les llaminadures existeixen des de l'antiguitat, els egipcis i els grecs cobrien els cereals i les polpes de fruites amb mel endurida, creant una llaminadura similar a les que tenim avui en dia. A més a més, els dolços de sucre tenen almenys 500 anys. El sucre no es va conèixer fins a la conquesta d’Amèrica el 1492. La principal diferència entre les llaminadures antigues i les modernes, és que les modernes estan fetes només de sucre.
D’on ve la paraula “caramel”? En descobrir la canya de sucre en la conquesta del continent Amèrica, els europeus la van denominar en llatí canna melis (canya de mel), d’aquí prové la paraula caramel.
Els nord-americans són considerats els més llaminers del món, ja que consumeixen 9 kg per persona a l’any només de caramels. Els danesos són també considerats uns dels més llaminers del món, a causa del seu gran consum de llaminadures.
L’any 1850, els nord-americans van començar a produir caramels de forma industrial. Els espanyols no vam començar fins al 1930. Segons l’estudi “Hàbits i costums del consum de xocolata”, el 49% dels espanyols pren llaminadures o xocolata cada setmana.

Font: Vargas, R. (2021). El año más amargo de las “chuches”. Recuperat de:
Comments